Kan je deze nieuwsbrief moeilijk lezen? Bekijk hem hier online

 

NIEUWSBRIEF JUNI 2015
over dienstverlening en onderzoek van UC Leuven-Limburg
(voorheen KHLim)


Welzijn


Postgraduaten: infodag

Kom op 1 juli naar ons infomoment. Daarna kan je energie opdoen om vanaf half september enthousiast en leergierig wekelijks naar één van onze opleidingen te komen.

Per postgraduaat lopen er verschillende formules (prikkelsessie, gemeenschappelijke uitleg, individueel contact, …) op diverse uren:

  • Postgraduaat autisme
    Laurent Voets staat je te woord om 19u. Wens je een afspraak of heb je vragen, mail dan naar laurent.voets@ucll.be
    meer informatie

     
  • Postgraduaat oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen.
    De nieuwe data en ervaringen van huidige cursisten staan op onze website. Indien je nu al weet dat je effectief interesse hebt, mail dan naar elke.gybels@ucll.be want er is veel interesse, waarvoor dank!
    Op 1 juli om 18u stipt kan je komen ervaren op welke manier Rik Prenen en Elke Gybels lesgeven. We starten met een oefening, zo krijg je meteen een idee hoe we een jaar lang samen aan de slag gaan. Daarna maken we tijd voor al je inhoudelijke en praktische vragen. Voorzie best anderhalf uur. Een seintje vooraf rond je aanwezigheid is leuk maar je mag op de dag zelf zeker nog beslissen om gewoon mee te komen doen!
    meer informatie

     
  • Het postgraduaat seksuologische hulpverlening was dit jaar onmiddellijk volzet. Wil je horen hoe het programma volgend jaar zal verlopen, mail dan naar gerard.gielen@ucll.be of kom tussen 17 en 20u naar onze campus.
    meer informatie

     
  • Postgraduaat “Ik en mijn team”, onderdeel van de Banaba “Orthopedagogisch management”
    Wil je leren hoe in een organisatie, met een team om te gaan met veranderen? Wil je zelf als leidinggevende overeind blijven in deze veranderingen? Dan is het nu het moment om te starten met deze opleiding waarin je leert op diverse vlakken leidinggeven en veranderingen te installeren. Interesse? Kom om 17u naar het infomoment in Diepenbeek.
    meer informatie

     

Postgraduaten: nieuws

Lancering postgraduaat Onlinehulp voor welzijn en gezondheid
Als hulpverlener en zorgverstrekker wil je zijn daar waar je doelgroep is, en dat is meer en meer ook online. Steeds meer professionele hulp- en zorgorganisaties schakelen onlinehulp in. Digitale nabijheid overbrugt de fysieke afstand en biedt mogelijkheden om je welzijns- en gezondheidsdoelen nog beter te realiseren. Dit postgraduaat belicht de relevante onlinehulptoepassingen en leert je hoe je ze kan implementeren in je organisatie. Het postgraduaat werd woensdag 3 juni in aanwezigheid van minister Vandeurzen gelanceerd op het Flanders Care Congres Onlinehulp. Het eerste jaar (2016) wordt het postgraduaat ingericht in Gent, de tweede keer (2017) in Leuven of Diepenbeek.
meer informatie


Opstart tweede groep “Oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen”.
Dankzij de vele voorinschrijvingen voor deze oplossingsgerichte opleiding, hebben we beslist om van start te gaan met een tweede groep. Deze vindt plaats op maandagavond of maandagnamiddag.
Je vindt hier alle data. Zeg het voort!
Hopelijk ontmoeten we elkaar binnenkort in een ontspannen en leerrijke sfeer.



Bachelor voor werkstudenten

Stuwer: de professionele bachelor-opleiding orthopedagogie voor volwassenen die studeren en werken combineren
Stuwer start de infosessies op 1 juli om 17u, 3 september om 18u of 12 september om 10u.
meer informatie


Nieuw aanbod navorming 2015-2016 met uitbreiding vorming op maat

Door de fusie en nieuwe naam UC Leuven-Limburg verdwijnt de gekende paarse Quadri waaier waarin je ons volledige aanbod kon terugvinden. We bieden echter dezelfde kwaliteit met onze gekende gedrevenheid, in een nieuw jasje!
Wouter Torfs, Lara de Bruin, Wim Joosen, Chiel Egbergs, Joost Crasborn… het zijn maar enkele degelijke sprekers die je meenemen in hun boeiend betoog en sprankelende workshops.
Bovendien zetten we in op vorming op maat en kan je in september en oktober proefavonden meemaken zodat je meteen ervaart wat we in petto hebben.

download de folder


Interessant

Lancering eBoek en iBook PWO Online methoden in de bijzondere jeugdzorg: hoe aan de slag met onlinehulp-methoden binnen een orthopedagogische setting.
Dit jaar werd het PWO Online methoden in de bijzondere jeugdzorg afgerond. In dit onderzoek gingen we de mogelijkheden (van de implementatie) van onlinehulp-methoden na in de bijzondere jeugdzorg. Verschillende organisaties zijn actief aan het zoeken naar hoe onlinehulp-methoden in hun organisatie geïmplementeerd kunnen worden. Om aan deze vraag tegemoet te komen ontwikkelde de expertisecel eSocialwork een eBoek en iBook (een digitaal boek) over dit thema. Hierin worden verschillende concrete mogelijkheden van onlinehulp toegelicht en handvaten voor de implementatie aangereikt.
Wie interesse heeft kan zijn gegevens achterlaten via dit webformulier of mailen naar tom.vandries@ucll.be

Inspirerend studentenonderzoek
Kinderen uit nieuw-samengestelde of éénoudergezinnen geven aan meer verbale agressie te gebruiken dan kinderen uit traditionele gezinnen en dit over verschillende leeftijden heen. Dit is maar één van de bevindingen die voortkomen uit het onderzoek dat onze tweedejaarsstudenten bachelor orthopedagogie dit academiejaar uitvoerden voor het vak Integratief Project. Een andere was dat jongens verbale agressie als erger ervaren als ze van een andere jongen komt dan als het van een meisje komt. Bovenstaande vaststellingen komen voort uit een onderzoeksvraag rond agressie en conflicthantering die de studenten behandelden op vraag van de innovatiecel Jeugdhulpverlening en meer bepaald ACHT (Agressie Conflict Hantering Training). Voor elke onderzoeksvraag werden zestig enquêtes afgenomen. Een mooi aantal dat leidt tot interessante bevindingen. Die mogen echter niet als algemene waarheid gelezen worden; daarvoor is zestig te weinig. Voor ACHT zijn het wel onderzoeksresultaten om verder over na te denken of die reeds eerder gedaan onderzoek bevestigen. Zo sluit de vaststelling ‘oneerlijkheid en onrechtvaardigheid zijn de grootste triggers om agressief uit de hoek te komen bij kinderen en jongeren’ aan bij het onderzoek van Bert Leers.

Meer info over ACHT


Contact

Indien je vragen hebt of nog meer info wil, kan je mailen naar quadri.ortho@ucll.be.

Met al je vragen omtrent VORMING OP MAAT en SUPERVISIE kan je eveneens op dit adres terecht.
Marie-Rose Rouffa of Elke Gybels geven je zo snel mogelijk een antwoord.

Like onze Facebookpagina

 


© UC Leuven-Limburg, Campus Diepenbeek, gebouw B, bus 7, 3590 Diepenbeek
Tel: 011 180 700 - Fax 011 180 799 - quadri.saw@khlim.be - www.ucll.be/quadri

 

 

Beheer hier je eigen inschrijvingen  |   Klik hier indien je je volledig wilt uitschrijven
Dr.-Van de Perrestraat 46
2440 Geel
Belgiƫ -