STEM Masterclasses_Bedrijvendag_do 16/11/2017

BEDRIJVENDAG - Donderdag 16 november 2017

 BIO BASE EUROPE PILOT PLANT  (in samenwerking met Flanders Biobased Valley)

Adres: Rodenhuizekaai 1, Hevennummer 42201, 9042 Gent

Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP) is een onafhankelijke en flexibele pilootfabriek voor de ontwikkeling, opschaling en proefproductie van biogebaseerde producten en processen. BBEPP vertaalt beloftevolle laboratoriumprocessen naar rendabele industriële processen, van gram naar kilogram of ton.

Een brede waaier aan state-of-the-art industriële apparatuur en een ervaren en flexibel team van ruim 50 medewerkers, bedienen klanten van over de hele wereld op vlak van biomassa voorbehandeling, fermentatie, opzuivering van eindproducten, biokatalyse en explosiebestendige groene chemie.

BBEPP voerde tijdens de laatste vier jaar zo een 180 projecten uit voor meer dan 90 bedrijven.

 

 SIOEN INDUSTRIES NV 

Adres: Fabriekstraat 23, 8850 Ardooie

Sioen Industries is een gediversifieerde beursgenoteerde groep, met een uitgebreid portfolio activiteiten en producten: spinnen, weven en coaten van technisch textiel, confectie van kledij en productie van fijnchemicaliën.

Bij Sioen is iedere werknemer, in welke functie ook, geacht om bij te dragen tot innovatie. Elke werknemer is een waardevolle schakel in onze groei. Onze honger naar meer en beter is groot en is aanwezig op elk niveau. In onze onderneming is er een “open deur” politiek, zonder veel hiërarchische trappen. Wij communiceren direct en to the point. Dit alles leidt tot snelle beslissingen. Oplossingsgericht en met een neus voor opportuniteiten.

Innovatie bij Sioen is een incrementeel proces. Dit betekent dat wij niet alleen onze producten en diensten innoveren, maar ook een stap verder gaan door het toevoegen van nieuwe functies, nieuwe normen, nieuwe toepassingen, nieuwe geografische markten, nieuwe gebruiksdoeleinden en zelfs volledig nieuwe bedrijfsmodellen in de sector.