De wereld verandert razendsnel. Moet ons onderwijs dan ook niet veranderen? Leren onze kinderen op school nog wel de cruciale dingen die ze nodig hebben in de maatschappij van de 21ste eeuw?
Ons onderwijs is uitstekend, maar het werkt niet even goed voor alle leerlingen. Hoe kan ons onderwijs ervoor zorgen dat alle leerlingen zich volwaardig ontwikkelen en zich goed voelen op school? Wat is de rol van de leerkracht? En wat is de rol van ouders? Moeten we nu massaal computers en tablets in onze klassen invoeren? En hoe evalueren we of alle leerlingen wel voldoende vooruitgang boeken?
In deze lezing biedt Kris Van den Branden een antwoord op de grote vragen over het onderwijs van de 21ste eeuw.
Deze lezing maakt deel uit van het Lerend Netwerk Competenties van de 21e eeuw. Daarbinnen onderzoekt UCLL samen met leerkrachten(teams) en directies hoe het onderwijs van de 21e eeuw meer kan inzetten op betekenisvolle, interdisciplinaire opdrachten. Er wordt dieper ingegaan op de 21e-eeuwse competenties, de rol van leerlingen, leerkrachten en schoolleiding. Binnen het netwerk is er de mogelijkheid om aan eigen veranderingsprojecten te werken.
Je kan, samen met minstens één collega en gesteund door je directie, deelnemen aan het netwerk en op jouw school stap voor stap verandering mogelijk maken!
Lees meer op Kris' blog Duurzaam Onderwijs.
Bij de lezing is voor elke deelnemers een exemplaar van het boek 'Onderwijs voor de 21ste eeuw' inbegrepen.
